Consells a l’acudir al teu massatgista davant el Covid-19

A Quiroma, estem preparats per reprendre la nostra activitat.

Aquests són els consells de seguretat per quan decidiu venir a visitar-nos

 

Ha de venir a fer-te el teu primer massatge després del confinament?

Segur que has acumulat molta tensió psíquica i emocional en aquestes setmanes sense poder sortir de casa, amb tota la incertesa sobre la salut teva i de la teva família, parella, amics … i també sobre l’esdevenir de l’economia que a tanta gent està afectant.

La molèsties al coll poden alleujar-se amb un bon massatge.

Potser no hagis pogut fer l’exercici que feies abans o a l’inrevés, el temps lliure t’ha permès iniciar-te en l’activitat física o incrementar-la substancialment. Qualsevol de les dues possibilitats pot causar tensions musculars que necessiten de la teva massatgista habitual.

Tant si necessites alleujar aquesta tensió com si vols simplement tornar a l’gaudir el plaer d’un bon massatge, per fi s’acosta el moment de posar-te a les nostres  mans

Però vols saber alguns consells per gaudir de la teva sessió amb plena seguretat?

 

Des de QUIROMA et volem dir que durant la des-escalada estem amb tu: Ànim!

PRIMER: cita prèvia

La concertació d’una cita prèvia com a requisit fonamental és una de les limitacions per garantir la seguretat.

Això és per organitzar el flux de clients en el centre de massatges i evitar que coincideixin en la sala d’espera, recepció o entrada a la mateixa.

Només s’atendrà als clients que hagin concertat la seva cita! No acudeixis sense ella al teu massatgista.

QÜESTIONARI TELEFÒNIC

En les primeres fases del desconfinament  s’aconsella realitzar un qüestionari previ telefònic quan l’usuari truqui per demanar una cita.

Es responsable i honest contestar el qüestionari. Atent a aquests símptomes:

Temperatura per sobre 37,5ºC, tos seca, mal faringi, congestió nasal, fatiga, mal de cap, dolors musculars, diarrea, molèsties digestives, malestar general ….

La presència d’aquests signes o símptomes més febre pot representar un possible contagi. Així que posa’t en contacte immediatament amb el metge. Davant la presència de signes, encara amb temperatura normal, és recomanable posposar la trobada 14 dies i avisar al teu metge.

Exemple de qüestionari:

Ha tingut contacte recent amb algun pacient COVID?

– Ha presentat febre, tos, dolors musculars o algun símptoma compatible amb el COVID?

– Pertany a alguna de les poblacions de risc?

– Té o ha tingut febre en els últims 14 dies?

Si va ser positiu almenys deuen haver passat 21 dies des de l’absència de símptomes

Recomanacions abans d’acudir al massatge

Rebràs aquestes instruccions abans d’acudir a al centre:

 • Si us plau, dutxa’t just abans de sortir de casa i posa’t roba neta que no pugui haver-se exposat a l’Covid19. Això no és només perquè és més còmode per al terapeuta. Quan la teva pell aquesta neta, absorbeix millor les locions i olis utilitzats durant el massatge. A més, en aquests moments de desescalada cal ser molt més meticulosos amb la neteja corporal
 • Segueix totes les recomanacions sobre els desplaçaments en aquesta etapa. Mantingues distàncies de seguretat, evita tocar superfícies encara que facis servir guants i fa servir mascareta.
 • Has d’acudir a centre sol, sense acompanyant, (tret que es tracti d’un menor o persona amb necessitat d’ajuda, en aquest cas s’acceptarà a un únic acompanyant).
 • Ha de retirar polseres, collarets o pendents a l’haver-se demostrat que el coronavirus roman sobre superfícies metàl·liques durant dies.
 • Has d’arribar a l’hora pactada (no molt abans per evitar esperes innecessàries).
 • Has de saber que, a l’arribar a el centre, se’t donarà una sèrie d’instruccions i se’t demanarà que et freguis les mans amb el gel hidroalcohòlic que disposem durant al menys 20 segons.
 • Has de conèixer que, en l’hipotètic cas de creuar-te amb un altre usuari a la consulta, has de mantenir una distància de al menys 2 metres.

Arribada a centre

 • Procura no obrir la porta, et estarem esperant per obrir-te.
 • Potser et prenguem la temperatura. Es comprensiu amb les mesures que prenem per la teva seguretat i la nostra.

Mesurar la temperatura a el client amb un termòmetre d’infrarojos pot ser una idea interessant però cal advertir abans que se li prendrà la temperatura a l’arribar.

 • T’oferirem gel hidroalcohòlic per desinfectar les teves mans, si portes guants també hauràs de fer ús de el gel.

 

 • Et demanarem que et col·loquis una màscara (en cap cas aquesta inclourà vàlvula d’exhalació ja que en aquest cas l’aire és exhalat directament a l’ambient sense cap tipus de retenció i s’afavoreix, si existís, la difusió de virus).

Només estarà permès l’ús de mascaretes EPI, quirúrgiques o higièniques sense vàlvula d’exhalació

 • Et donarem uns cobreix-sabates sol ús abans d’entrar.

 

A la cabina de massatge

 • T’oferirem un sol ús, tot i que si prefereixes pots vestir la teva roba interior.

Recorda que fem servir materials d’un sol ús i que totes les nostres llençols, pijames, tovalloles i uniformes els fem servir sempre amb un únic client i els rentem

 • Deixa la teva roba en el lloc que et indiquem i si us plau no toquis objectes o superfícies innecessàriament gràcies!
 • Utilitza la paperera de pedal per llençar els teus guants, màscares, kleenex, eslip un sol ús, etc.
 • No pateixis a l’hora de confessar teus incomoditats perquè puguis gaudir a el màxim del tractament. Ens ho dius amb educació però amb claredat.
 • Pot ser que el tractament sigui una mica diferent a com recordes, estem extremant les mesures de seguretat. Si us plau segueix les instruccions que t’anirem donant.

A l’acabar la sessió

 • Tira l’eslip que t’hem donat a la paperera.
 • Recorda no tocar superfícies ni objectes.
 • Pots anar a el bany si ho necessites, recorda les mateixes instruccions sobre evitar tocar superfícies. Podeu fer servir kleenex o paper higiènic per obrir les manilles de el bany.

En qualsevol cas, nosaltres netejarem totes aquestes superfícies adequadament quan et vagis.

 • Abans de que surtis et oferirem novament gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. T’acompanyarem a l’exterior i t’obrirem la porta.
 • Podràs treure’t els peücs i llençar-los a la paperera de l’exterior.
 • Et recomanem, com sempre que arribis a casa d’una sortida per qualsevol motiu, que procedeixis a canviar la teva roba i rentar-la. També és recomanable que et donis una dutxa incidint sobretot en aquelles parts que poden haver quedat mes exposades a l’entorn (cabell, cara i mans)

Gaudeix el teu massatge, és segur

Esperem que amb aquests consells puguis per fi gaudir aquest massatge que tanta falta et fa.

Fins que aconseguim la fase de nova normalitat aquestes són les mesures que hauràs de prendre a l’acudir al teu massatgista. A QUIROMA estem prenent totes les mesures necessàries que pots consultar a l’article més extens sobre Protocols dels Professionals de la Teràpies Naturals davant el Covid-19.

 

 

Una forta abraçada

Deep Tissue (Massatge Profund)

El Massatge Profund és una tècnica que s’aplica sobre el teixit conjuntiu, que permet millorar la funció del múscul i la seva interrelació amb els altres músculs.

El Massatge Profund es realitza en les zones on hi ha més teixit conjuntiu, com són les zones d’inserció dels músculs (occipital, columna, etc.) i les bandes d’aponeurosis (fàscia glútia, etc.), perquè és a la fàscia on comença la rigidesa muscular, les retraccions, els punts de molèstia, etc.

Per aconseguir millorar la ductibilitat i la flexibilitat del organisme, el massatge es realitza de forma lenta i profunda, facilitant una major adaptació del teixit, i per tant, la disminució de les molèsties. Amb el Massatge Profund (MP) podem assolir un ràpid benestar del cos que no aconseguiríem amb el massatge convencional

 

 

CASOS D’APLICACIO:

 

Estat de fatiga, rigidesa, molèsties musculars per ús repetitiu, limitació del moviment, etc.

El Massatge Kynalis, és una tècnica de massatge corporal que afecta a l’estructura del cos, que s’aplica amb aplicacions específiques sobre el teixit profund seguint unes línies o cadenes musculars que envolten tot el cos, tot combinant-les amb l’educació del moviment.

El Massatge Estructural treballa la forma com el nostre cos s’interrelaciona amb ell mateix, o sigui, intenta harmonitzar les parts amb el tot, de manera que puguin funcionar amb la màxima eficiència, millorant la postura, la respiració, la flexibilitat, etc.

Quin és el seu Objectiu ?Aquests massatges estan dissenyats per restablir l’equilibri de l’estructura corporal, la gràcia i l’harmonia del moviment, el benestar i la sensació d’encaixar en el propi cos, tenint també un efecte a nivell vivencial sobre la persona.

Per a qui és el Massatge KYNALIS ?
És una tècnica que es pot aplicar a un ampli ventall de persones, de totes les edats, que busquin retrobar un major equilibri a nivell físic o una millora de la seva aparença externa. Essent especialment recomanable per a les persones que requereixen d’un alt rendiment físic. S’obtenen, també, bons resultats en desequilibris corporals crònics.

Què podem esperar de les sessions ?
– Una tonificació general del cos: la qual cosa ens permetrà, per exemple, mantenir l’esquena recta, evitant adoptar una mala postura corporal que ens pot provocar una múltiple contractura a l’esquena.-Millora de la mobilitat amb una major amplitud articular: que ens aportarà un major equilibri i dinamisme de la columna, contrarestant els efectes dels excessos (espatlles carregades, postures arquejades, etc).- Major resistència a l’estrès: augmentant la nostra capacitat respiratòria a partir de la relaxació del diafragma podrem abordar millor les situacions de tensió, retardant l’aparició del cansament i això ens permetrà reduir l’estrès.- Disminució o desaparició de molèsties cròniques: ja tinguin el seu origen en un dolor muscular per una contractura, o siguin a conseqüència d’una mala postura corporal.- Milloria de la postura i de l’aparença física: amb aquest treball aconseguirem equilibrar i millorar la columna, els genolls en ‘X’ (esquena carregada), genolls en ‘( )’ (cames garrelles), les espatlles caigudes, etc, la qual cosa ens aportarà una millor aparença física.- Major estabilitat emocional: amb el massatge estructural equilibrem el cos que és el vehicle d’expressió i recepció de les nostres sensacions, sentiments, emocions, etc, si aquest ‘vehicle’ funciona més harmoniosament, tot el conjunt també ho fa, passant a ser font de benestar i confort.

CASOS D’APLICACIO:

Millora postural, tonificació del cos, major benestar emocional, etc.

TOP